lunes, 12 de mayo de 2014

LA PROVENCE

Aquesta regió del Sud-Est de França  històricament formava part  d' Occitània i ha estat  colonitzada pels grecs i després pels romans  que es van establir  a Narbona, la primera ciutat romana fora de la península itàlica i van anomenar el territori, la Provincia (d' aquí  l' origen del seu nom).

Té en les ciutats d' Arlés i Nimes i  el seu entorn, importants vestigis de la civilització romana i les seves estructures (via Domitia, Pont du Gard).

Una de las característiques de la Provença, son les seves plantacions i la producció de la LAVANDA que des de finals de juny i durant tot el mes de juliol, omple els seus espais amb tota una gamma de  colors lilosos.

I
L' espai comprès entre les ciutats d' Avignon i Aix en Provence, es d'una gran bellesa paisatgística  plena de vil.les medievals i  pobles  amb un gran encant.
Tots els colors del verd, els oliverars i els camps de cirerers,  acompanyen  les zones  de mitja muntanya on  hi trobem alguns del pobles considerats "del més bells de França" :  Gordes i Baux en Provence.
Molt aprop de Gordes, trobarem l' abadia de Senanques,  cistercenca ,  i en la que avui encara hi fa vida una comunitat de monjos.
La seva construcció, al segle XII, romànica, amb unes linees d' austeritat i sencillesa, tanca la vall de la que agafa el nom.



A Les Baux de Provence, hi trobarem aquest any una exposició  sobre el quadres de Klimt, que estan  reproduïts  a l’ interior gegantí d’ unes antigues pedreres de marbre.



A l’entorn, podem visitar L’ isle sur la Sorgue, poble anomenat la petita “venècia” de Provença, on hi  trobarem gran quantitat de brocanters.



També Sant Remy de Provence, d' origen grec i on trobem unes importants  runes funeràries romanes, lloc de naixement de Nostradamus i on el pintor Van Gogh  va passar alguns del anys més creatius  de la seva vida.

La primavera i l' estiu son els  moments ideals per conèixer- la i gaudir-la.
Son uns paisatges de somni en una terra d’ acollida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario